Колку често треба да се менува ламбата за нокти?

Насветилка за нокти, што е задолжително кога ноктите уметност, особено ноктите уметност со фототерапија лепак, фототерапија лепак овој лепак да има ултравиолетово зрачење да се зацврсти, таа ламба за нокти УВ ламба колку долго да се менува светилка, УВ ламба и LED светилка разлика што?

Ламбата за нокти што е неопходно да се има, продавниците за нокти се таму, дали заковајте повеќе од еден час клиентите сè уште го имаат тоа трпение, ако сакате клиентите да чекаат половина ден, 5,6 часа, што не можат многу луѓе да си дозволат да го чекаат. сакате да се исуши лак брзо, тоа е потребно да се зголеми температурата, да се види колку долго ноктите светилка УВ ламба за промена на светилка?Кои се разликите со LED светилки.

Светилка за ноктиУВ ламба колку долго да се менува светилката.

УВ ламбата обично се користи 6 месеци за промена на светилката.

УВ ламба специфично време за промена на светилката е предмет на температурата на околината, влијанието на влажноста, до 5 месеци, не менувајте ја светилката,

УВ ламбата ослободувањето на ултравиолетова светлина ќе биде нестабилно.

https://www.misbeauty.com/pro-cure-cordless-96w-led-uv-lamp-product/

Разликата помеѓу УВ ламбите и LED светилките.

УВ ламбите и ЛЕД ламбите аматерски, но и малку се разликуваат, многумина велат дека ув ламбите се сини, но лед светилките се и сина светлина, ако сакаш да знаеш, најдобро е прашај го техничарот за нокти, тие се поупатени околу нивните заедно, ние сè уште разликуваме од карактеристиките за да правиме разлика помеѓу UV светилки и LED светилки: 1.

1, бранова должина

Брановата должина на UV ламбата е пократка од брановата должина на LED светилката.УВ ламбата бранова должина е 365 nm, е ултравиолетова светлина, додека брановата должина на ЛЕР е од 400 до 500 nm, а обичното осветлување е приближно исто.

2, Принцип на осветлување

УВ ламбата е ултравиолетова ламба за празнење гас, а LED светлата се диоди што емитуваат светлина.

3, сув лепак за печење е различен

УВ ламбата може да ги испече сите марки на гел за фототерапија и лак за нокти, LED светлата не се суви лак за фототерапија.

4, штета на човечкото тело

УВ светлината е еден вид ултравиолетова светлина, има штета на човечкото тело, лесно се прави кожата поцрна, има штета на очите, лесно се добива катаракта, долгорочно изложување на ултравиолетова светлина, но исто така лесно се добива рак.LED светлото е обична светлина, дури и долготрајната употреба на човечкото тело нема да биде штетна.

5. Доживотно

УВ ламбата е светилка за празнење гас, треба редовно да ја менувате светилката, но животниот век на LED светилката е многу долг, во основа не треба да се менува.

6, употребата на трошоците

УВ светилка за користење на потрошувачката на енергија од LED светилка, а исто така скапи.

За УВ ламба е воведен овде, генерално 6 месеци време за промена на светилка, или фреквенцијата на ослободување на ултравиолетова светлина е нестабилна, од изгледот, но, исто така, не може да каже дали УВ ламба или LED светилка.


Време на објавување: 30-11-2022 година